Taler

Taler, telar, teler: Telar
-1343: Inventario en el telar de Pere Frigola: "“…Primerament, quatre telles de obra de li e d’estopa, les dos dels quals eren ab ses telés. Item, XI pintes de texidor. Item, una tela de fil d’estopa lo qual estava en un teler. Item, dos pintes de texidor. Item, unes debanadores de cana. Item, un torn ab sa agulla (…) Item, uns ordidors de texidor en lo qual se ordien fil de li per a XX alnes (…) Item, III pintes de texidor…”. (BORDES, La org. del trabajo valenciana, 39)
-1349: Inventario en telar de Pere Sallit, “…Item, un drap blanch entegre ab ores a cada cap… Item, un taulé de baxar ab sos peus. Item, tres draps et un cru et dos d’escurament…Item, un drap blau cardat de fort…Item, XX lliures de lana filada poch més o menys blanques…Item, dues saques de lana sutzea, la qual pot éser tres arroves poch més o menys…Item, XXV millés de cardes…Item, un taulér de cardar…Item, XXV arroves de lana prima lavada poch més o menys…Item, un drap mig blanch cardat…". (BORDES, La org. del trabajo valenciana, 39)
-1458: "Item, un taler ab tot son forniment, I liura, V sous". (VOLTES, El establecimiento, 56) (J.F. Cabestany)

Tipo: Productos comerciales

La voz no ha sido modificada.

Fichas de la voz «Taler», Fundación J. March

Fichas elaboradas por el equipo de investigación de la Beca de la Fundación Juan March y cuyo autor aparece en su parte inferior"