Trespol

Trespol : Del catalán trespol, ‘pavimento’, de origen incierto, probablemente derivado de trespolar, alteración de entrepolar, del latín INTERPOLARE, ‘reparar, rehacer’, derivado de POLIRE, ‘allanar’. (DICCA-XV, v. c.)

-1346: "De manament del Senyor Rey ab letra sua datum en barchinona decimo kalendas nouembris anno domini MCCCXL quarto, ffem cobrir tres torras quison aportupi erepar, les quals en jacme de monpasler auia fetes descobrir. Les quals torres costaren de fer les dites cubertes, soes, de fusta per en bigar e taules per cobrir, e bastays que portaren amar la dita fusta, ebarques que la portaren a portupi, e sanayes, cordes, egix aops den gixar les bigues en la paret, e graua aops de fer trespol, e morter, laqual fem anar tota per mar...". (ORTEGA, La Marina mercante, 168, nota 75) José Miguel Gual.
-1448: En Mallorca se prohibe que “algun guixer ne altra persona, que us del dit ofici, no gosen metre ne mesclar en trespol, arena ne grava que sía salada, ne prop de la mar” ... "alguna persona no gos vendre més de dotze diners la barcella e sis sols la quartera del guix, e la barcella del trespol dotze diners e la quartera sis sols". (PONS, Mostassaf, p. 60) Alvaro Santamaría

La voz no ha sido modificada.