Mostaçaf

Mostaçaf, mostassaf, mustasaff, almotacen, mostessaf, v. almotacen
-1326: "DE PILATERS. Item establiren y ordenaren que pilater alguno gos pendre per los draps que adobara servici algu o prom(v)icio, sino solament son salari, ni adobe draps de home estrany haventni de persones de la dita vila si donchs perayre de la dita vila no els tendra a adobar, e aço sots pena de vint sous pagadors la tersera part el senyor Rey y a la dita vila migerament y la altra tersera part al Mustasaf, y la restant tersera part al acusador" (A.M. Villareal. Establiments tocants al ofici de Mustasaf, 146) Miguel Gual.
-1410: "qui denunciarà e en mans del Lochtinent (del Regne de Mallorques) metrà aquell o aquells qui han mès foch en lo rafal e blats del honrat en Pasqual Cirera, mostessaf l'any present de la ciutat, seran-li donats cent florins per joya, los quals sòn ja posats en la Taula del honrat en Berenguer Martí, un dels dits Jurats, regent la Taula de la Universitat". (PONS, Mostassaf, 293) Alvaro Santamaría
-1453: "... Per adobar el cami Real entre Santa Lucia e el tint... com fos manat per lo mustaçaff.(de Villareal).." (A.M. Vill. nº 259, Clavería de 1453-1454, f. 13r.) Miguel Gual.

Tipo: Oficios

La voz no ha sido modificada.

Fichas de la voz «Mostaçaf», Fundación J. March

Fichas elaboradas por el equipo de investigación de la Beca de la Fundación Juan March y cuyo autor aparece en su parte inferior"