Lli

Lli , véase li y lino: Fibra textil obtenida de esa planta y por extensión tejido elaborado con dicha materia.

-1448: "total persona, qui vendrà lli a menut, e serà trobat ab fals pes, que pach de ban vint sols" ... "tota persona, qui vena drap de lli ne de cànem o fustanis, a menut e en gros, e serà atrobat ab cana minva, pach de ban cent sols" ... "algun hom no fassa bassa de lli entorn de la ciutat, aytanmt com te tro a la horta, qui fou, d'en Noguera, e al pont d'en Cogolles, ne a la bassa d'en Rabaça e a les Torres Lavaneres, e del carrer, qui mou de la Riera e va al hort d'un Salelles" ... "tota persona, qui faça amerador de lli en les parròquier fora la ciutat, que aquell deia fer tancat e clos, en guisa que algun bestiar no hi puxa entrar". (PONS, Mostassaf, 40, 53) Alvaro Santamaría
-1448: "algun hom no fassa bassa de lli entorn de la ciutat aytant com te, tro a la horta qui fou d'En Noguera, e al pont d'En Cogolle, ne a la bassa d'En Rabaça e a les Torres Lavarenes e del carrer, qui mou de la Riera e va al hort d'En Salelles". (PONS, Mostassaf, 53) Alvaro Santamaría
-1484: Voz Lli : "Telles de lli (art. 293): véase «li". (GUAL, Arancel de Lezdas, II, 36)
-1503: En el inventario de Joan Fuster, doncell, figura en la botiga , "Item sis cavallons de lli sens trencar.". (BARCELO, Els bens de Jon Fuster, 184) José Miguel Gual.

De: GUAL CAMARENA, M. Vocabulario del comercio medieval. Colección de aranceles aduaneros de la Corona de Aragón (siglo XIII y XIV) , Tarragona (1968)

Lli: véase «lino».

Tipo: Tejidos

La voz no ha sido modificada.

Referencias documentales de «Lli»

Fichas de la voz «Lli», extraídas del archivo del profesor Gual

Fichas de la voz «Lli», Fundación J. March

Fichas elaboradas por el equipo de investigación de la Beca de la Fundación Juan March y cuyo autor aparece en su parte inferior"