Lensols

lensols, llençol, lensol, v. lançols, linçuelos

-1434: "Item dos lensols de bri, de tres teles cascun". (LLABRES, Inventario Sant Martí, 285) Alvaro Santamaría
-1450: "Item haien mil canes de tela d'Olanda, que no haia per camises e per lençols e per toualloles, a sa coneguda, de les sorts que a ells faria e la quantitat de cascuna segons ells son ja informats" ... "Item trescentes canes de tela d'Olanda, ço es doscentes canes de prima per tovalloles de boca e cent canes per camis(es) e tovalloles al Dijous Sant" (MARINESCO, Les affaires Alfonso V, 40) Miguel Gual
-1458: "Item, mes un parell de lensols de III teles". (VOLTES, El establecimiento, 55) J. F. Cabestany.
-1493-94: "Dos lensols nous de bri e stopa de quatre teles lo hu , l'altre de tres". (AGUILO, Inventari Miquel Abeyar, notari, 417) Alvaro Santamaría
-1503:En el inventario de Joan Fuster, doncell, figura en el "menjador", "En la cambra dins lo dit menjador havia hun llit gran antich ab hun matalaf de lana altre de palla ab son travesser hun lensol de quatre teles, bri e stopa usat e una flassada de borra". (BARCELO, Els bens de Jon Fuster, 183) José Miguel Gual.
-1503: En el inventario de Joan Fuster, doncell, figura en la cambra vella del replà de la scala , " llit gran ab son bancal e banqueta ab dos matalafos lo hu de lana altre de palla ab son travesser y coxí de fluxell, una vànova vella obra de roses ab flassada de borra ab hun parell de lensols de bri e stopa de quatre teles usats." ... "Item sinch parells de lensols de quatre teles lo hun parell nous e los altres usats" ... "Item hun parell de lensols de tres teles usats.".(BARCELO, Els bens de Jon Fuster, 186) José Miguel Gual.


Tipo: Tejidos

La voz no ha sido modificada.

Fichas de la voz «Lensols», Fundación J. March

Fichas elaboradas por el equipo de investigación de la Beca de la Fundación Juan March y cuyo autor aparece en su parte inferior"